ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ
(4-6 ΤΕΜΑΧΙΑ)
- 1 μπανάνα
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
- ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 ½ φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
ΕΝΔΙΚΤΙΚΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑΤΑ
- Κομμάτια φράουλας
- Βατόμουρα
- Κομμάτια μήλου
- Κομμάτια μάυρης σοκολάτας
- Κομμάτια ξηρών καρπών
- Αποξηραμένα κράνμπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 oC.
Λειώνεται την μπανάνα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύεται με όλα τα υγρά συστατικά και ύστερα με όλα τα υπόλοιπα μέχρι να δέσει το μίγμα.
Αλείψτε με βούτυρο τη φόρμα και γεμίζετε τα 2/3 προσθέτετέ τα γαρνιρίσματα που επιθυμείτε και ψήνετε για 30 λεπτά.
Μπορείτε να κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα. Βυθίζετε μια οδοντογλυφίδα στο μίγμα που έχετε στο φούρνο, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο αν όχι χρειάζεται και άλλο ψήσιμο.
ΚΟΥΠΑΚΙΑ ΑΠΟ ΓΚΡΑΝΟΛΑ
(4-6 ΤΕΜΑΧΙΑ)
- 1 μπανάνα
- 1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- ¼ φλιτζάνι μέλι
- 1 κουτάλι βανίλια
- 1 κουτάλι κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
ΕΝΔΙΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
- Γιαούρτι
- Κομμάτια φράουλας
- Βατόμουρα
- Κομμάτια μάνγκο
- Κομμάτια ανανά
- Κομμάτια ακτινίδιο
- Κομμάτια μπανάνα
- Κομμάτια μαύρης σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνετε την μπανάνα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε την βρώμη, το μέλι, την βανίλια και την κανέλα και το αλάτι.
Σε αλειμμένη φόρμα με βούτυρο και χρησιμοποιείστε ένα κουτάλι για να δημιουργήσετε τα κουπάκια.
Βάλτε στην κατάψυξη και αφήστε για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 oC και ψήνετε για 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν.
Προσθέστε γιαούρτι και ότι γαρνίρισμα επιθυμείτε και είναι έτοιμα.
ΑΥΓΟΜΠΟΥΚΙΕΣ
(4-6 ΤΕΜΑΧΙΑ)
- 5 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ
- Σπανάκι
- Ντομάτα ψιλοκομμένη
- Μπρόκολο ψιλοκομμένο
- Τριμμένο τυρί
- Μανιτάρια κομμένα φέτες
- Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Πιπεριές καμπάνες ψιλοκομμένες
- Σπαράγγια
- Μπέικον, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 οC.
Χτυπάτε τα αυγά. Ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας που διαθέτετε, μπορεί να χρειαστούν περισσότερα αυγά.
Σε αλειμμένη φόρμα προσθέτετε τους συνδυασμούς που επιθυμείτε και μετά προσθετέ τα χτυπημένα αυγά.
Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Μπορείτε να κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα. Βυθίζετε μια οδοντογλυφίδα στο μίγμα που έχετε στο φούρνο, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο αν όχι χρειάζεται και άλλο ψήσιμο.
ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ
(4-6 ΤΕΜΑΧΙΑ)
- 1 γλυκοπατάτα τριμμένη
- ¼ γαλέτα
- 2 κουτάλια ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι
ΕΝΔΙΚΤΙΚΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑΤΑ
- Μπρόκολο ψιλοκομμένο
- Τυρί τριμμένο
- Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Πιπεριές καμπάνα ψιλοκομμένες
- Αυγό
- Μπέικον ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 οC.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε την τριμμένη γλυκοπατάτα με την γαλέτα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη και το αλάτι μέχρι να δέσει το μίγμα.
Ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το μίγμα.
Προσθέτετε τα γαρνιρίσματα της επιλογής σας. Αν επιλέξετε να βάλετε αυγό, πρώτα με ένα κουτάλι σχηματίζετε κουπάκια και ύστερα προσθέτετε το αυγό.
Ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
http://bzfd.it/2slODGt