ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο βάζο προσθέτουμε τα υλικά το κλείνουμε και ανακινούμαι καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Το ντρέσινγκ αντέχει στο ψυγείο για 1-2 βδομάδες.
- ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
3 κουτάλια μουστάρδα Dijon
3 κουτάλια μέλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
- ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ
2 κουτάλια τριμμένο σκόρδο
2 κουτάλια μουστάρδα Dijon
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι κραμβέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι
- ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ
3 κουτάλια κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι πιπέρι τσίλι σκόνη
1 κουταλάκι πάπρικα σκόνη
1 κουταλάκι σάλτσα Worcestershire
2 κουτάλια μέλι
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
½ φλιτζάνι κέτσαπ
½ φλιτζάνι κόκκινο ξύδι
½ φλιτζάνι κραμβέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι
- ΙΤΑΛΙΚΟ
1 κουταλιά σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά ρίγανη τριμμένη
2 κουτάλια μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
- ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ
1 φλιτζάνι γιαούρτι
φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτάλια θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σκόρδο σκόνη
1 κουταλιά κρεμμύδι σκόνη
2 κουτάλια μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτάλια χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
- ΕΛΛΗΝΙΚΟ
2 κουτάλια ελιές καλαμών σε ροδέλες
1 κουτάλια σκόρδο τριμμένο
2 κουτάλια ρίγανή τριμμένη
2 κουτάλια χυμό λεμόνι
½ φλιτζάνι ξύδι κόκκινο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
- ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΛΑΙΜ
1 κουταλιά σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά ρίγανη τριμμένη
1 κουταλιά chipotle τσίλι
1 κουταλιά πάπρικα
3 κουτάλια σιρόπι αγαύης
¾ φλιτζάνι χυμό λαιμ
1 φλιτζάνι κραμβέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι
- ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΜΕΛΙ
½ φλιτζάνι πικάντικη μουστάρδα σκόνη
½ φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ μηλόξυδο
Αλάτι
Πιπέρι
- ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κουτάλια κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένη
¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά καβουρδισμένο σουσάμι
½ φλιτζάνι φυστικέλαιο
½ φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
2 κουτάλια σουσαμέλαιο
½ φλιτζάνι σόγια σως
Συνταγή από:
http://bzfd.it/2jSc5L3