ΥΛΙΚΑ
(8 ΜΕΡΙΔΕΣ)
- 4 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα κομμένα στη μεση
- 3 κουτάλια φρέσκο χυμό λεμόνι
- 2 κουτάλια ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι φρέσκο-τριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε σακούλα αποθήκευσης τροφίμων με ζιπ συνδυάζετε το χυμό λεμόνι, με το ελαιόλαδο και το σκόρδο και προσθέτετε το κοτόπουλο. Αφού το σφραγίζετε, ανακινείτε καλά μέχρι το μίγμα να απλωθεί σε όλο το κοτόπουλο και μετά το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ανακινώντας κατά διαστήματα.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το βγάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με το αλάτι και το πιπέρι ομοιόμορφα από κάθε πλευρά.
Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτετε γκριλ, το ίδιο αποτελεσματικό θα ήταν και ένα τηγάνι γκριλιέρα.
Βάζετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, ίσα ίσα για να λιπανθεί η επιφάνεια του τηγανιού και να μην κολλήσει το κοτόπουλο και επαναλαμβάνετε εάν χρειάζεται κάθε φορά που προσθέτετε καινούργιο κομμάτι κοτόπουλο.
Ψήνετε το κοτόπουλο 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει όσο επιθυμείτε.
Σερβίρετε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα ή ψητά λαχανικά.
Συνταγή από:
http://bit.ly/1T6JZ5x