ΥΛΙΚΑ
(24 ΤΕΜΑΧΙΑ)
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΠΑΚΙΑ
- 6 τεμάχια τορτίγιας, στρογγυλή
- 2 κουτάλια βούτυρο, λιωμένο
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
- 500 γρ. γαρίδες, αποφλοιωμένες
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- ½ κουταλάκι μπούκοβο
- ¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 κουτάλι χυμό λάιμ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
- 2 αβοκάντο, κομμένο χοντρό καρέ
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη χοντρό καρέ
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο χοντρό καρέ
- ¼ φλυτζάνι χαλεπένιο, ψιλοκομμένο
- ¼ φλυτζάνι κολιανδρο, ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 Co.
Καλύπτεται κάθε πλευρά της τορτίγιας με βούτυρο και κόβετε σε όμοια τρίγωνα, δημιουργώντας 24 κομμάτια.
Σε φόρμα για κεκάκια τοποθετείτε τα κομμάτια τορτίγιας πιέζοντας μέχρι να σχηματίσουν ένα κουπάκι.
Ψήνετε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά τα κομμάτια τορτίγιας.
Σε μπολ αναμιγνύετε τις γαρίδες με τα μπαχαρικά, το σκόρδο και το λάιμ και ανακατεύετε μέχρι να απλωθούν παντού.
Ψήνετε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και ψηλή φωτιά για 4 λεπτά από τη κάθε πλευρά.
Σε διαφορετικό μπολ ανακατεύετε όλα τα λαχανικά μαζί.
Σερβίρετε γεμίζοντας με 1 κουταλιά σαλάτα και 1 γαρίδα το κάθε κουπάκι.
Συνταγή από:
http://bzfd.it/2EJjmGO