ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΜΑΥΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ
(5 ΤΕΜΑΧΙΑ)
- 260γρ μαύρα φασόλια βρασμένα
- ½ φλυτζάνι ψητές πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
- ¼ κουταλάκι πιπέρι καγίεν
- ½ κουταλάκι κύμινο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ¼ φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 oC.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα φασόλια και τα προθερμαίνετε για ένα λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέτετε τις κόκκινες πιπεριές, το σκόρδο, το καγιεν, το κύμινο και το αλάτι και λιώνουμε μέχρι ομοιογενές, προσθέτουμε το καλαμποκάλευρου και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει το μίγμα.
Χρησιμοποιώντας ένα καλούπι χωρίζετε το μίγμα σε 5 μερίδες και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και δώστε μορφή σε μπιφτέκια.
Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, στο μισό χρόνο αναποδογυρίστε.
ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΡΕΒΥΘΙΩΝ
(5 ΤΕΜΑΧΙΑ)
- 260γρ ρεβύθια βρασμένα και σουρωμένα
- 1 μέτρια ψητή γλυκοπατάτα
- 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
- 1 κουταλάκι πιπέρι τσίλι
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ¼ φλυτζάνι μπάρμπεκιου σάλτσα(συνταγή παρακάτω)
- ¼ φλυτζάνι κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- ¼ φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
- 200γρ πελτέ ντομάτας
- ¼ φλυτζάνι νερό
- 2 κουτάλια σιρόπι σφενταμιού
- 2 κουτάλια μηλόξιδο
- ½ κουταλάκι πιπέρι τσίλι
- ½ κουταλάκι σκόνη σκόρδου
- ¼ κουταλάκι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 oC.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα ρεβύθια και τα προθερμαίνετε για ένα λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέτετε την ψητή γλυκοπατάτα μαζί με το σκόρδο, το πιπέρι τσίλι και το αλάτι ανακατεύομαι μέχρι ομοιογενές και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μικρότερο μπολ βάζουμε τον πελτέ, το νερό, το σιρόπι σφενταμιού, το μηλόξιδο, το πιπέρι τσίλι και τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε.
προσθέτουμε στο μίγμα των ρεβιθιών ¼ φλυτζανιού από την σάλτσα μαζί με το καλαμποκάλευρο και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Χρησιμοποιώντας ένα καλούπι χωρίζετε το μίγμα σε 5 μερίδες και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και δώστε μορφή σε μπιφτέκια.
Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, στο μισό χρόνο αναποδογυρίστε.
ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΗΛΙΟΣΠΟΡΩΝ
(5 ΤΕΜΑΧΙΑ)
- 1 φλυτζάνι καθαρισμένους ηλιόσπορους
- ¼ φλυτζάνι κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι βρασμένο καστανό ρύζι
- ½ κουταλάκι θυμάρι τριμμένο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 κουτάλια νερό
- 1 φλυτζάνι καρότο ψιλοκομμένο
- ½ φλυτζάνι σέλινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 oC.
Σε μίξερ βάζετε τους ηλιόσπορους και χτυπάτε μέχρι να τριφτούν, προσθέτετε το κρεμμύδι, το ρύζι, το θυμάρι, το νερό και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να είναι ομοιογενές και αδειάζετέ σε μπολ αν θέλετε όπου προσθέτετε το καρότο και το σέλινο και ανακατεύεται μέχρι να σφίξει το μίγμα.
Χρησιμοποιώντας ένα καλούπι χωρίζετε το μίγμα σε 5 μερίδες και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και δώστε μορφή σε μπιφτέκια.
Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, στο μισό χρόνο αναποδογυρίστε.
ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΜΑΥΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
(5 ΤΕΜΑΧΙΑ)
- 260γρ μαύρα φασόλια βρασμένα
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
- 2 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο ψιλοκομμένα
- ½ φλυτζάνι καρύδια τριμμένα η ψιλοκομμένα
- ¼ φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτάλια ελαιόλαδο
- 4 κουτάλια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 oC.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα φασόλια και τα προθερμαίνετε για ένα λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέτετε το αλάτι και λιώνετε μέχρι ομοιογενές, προσθέτετε τα μανιτάρια, τα καρύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο και το νερό μέχρι να δέσουν και τα προσθέτετε στο μίγμα και ανακατεύετε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.
Χρησιμοποιώντας ένα καλούπι χωρίζετε το μίγμα σε 5 μερίδες και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και δώστε μορφή σε μπιφτέκια.
Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, στο μισό χρόνο αναποδογυρίστε.
Συνταγή από:
http://bzfd.it/2tyyBII