ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- ½ φλιτζάνι χυμό λάιμ
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτάλια μέλι
- 1 κουταλάκι πιπέρι τσίλι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
- 1 ½ κιλά κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κύβους
- 2 κόκκινες πιπεριές καμπάνα κομμένες καρέ
- 2 πορτοκαλί πιπεριές καμπάνα κομμένες καρέ
- 2 κίτρινες πιπεριές καμπάνα κομμένες καρέ
- 2 πράσινες πιπεριές καμπάνα κομμένες καρέ
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο καρέ
- Κόλιανδρο για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά της μαρινάδας, σκεπάζεται και αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Μουσκεύεται τα ξύλινα καλαμάκια για 5-10 λεπτά και αφήνετε στην άκρη.
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 200 oC.
Φτιάχνετε τα καλαμάκια σας προσθέτοντας κόκκινη πιπεριά, πορτοκάλι, κίτρινη, πράσινη, κρεμμύδι και κοτόπουλο, επαναλαμβάνετε μέχρι να γεμίσουν.
Τοποθετείτε σε ταψάκι με της άκρες τους να ακουμπάνε στο πλαίσιο του ταψιού ώστε τα καλαμάκια να είναι στον αέρα και τα αλείφετε με την υπόλοιπη μαρινάδα.
Ψήνετε για 20-30 λεπτά μέχρι να μην είναι άλλο ροζ το κοτόπουλο.
Πασπαλίζετε με κόλιανδρο και είναι έτοιμα.
http://bzfd.it/2sQ6rt9