ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΟΤΟΥ
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό καρότα
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- ¼ κουταλάκι κύμινο
- ¼ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- 1 κουταλιά αλάτι
- ¼ πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα καρότα και κόβετε σε πατάτες με κυματιστό μαχαίρι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο 200 Co και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε βαθύ μπολ βάζετε όλες τις πατάτες καρότου και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύετε καλά, απλώνετε στο αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 30 λεπτά αναποδογυρίζοντας τες στον μισό χρόνο ή μόλις ροδίσουν.
Αφού τις βγάλετε πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο πριν σερβίρετε.
ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό ραπανάκια
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα
- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
- 2 κουτάλια ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα θυμάρι
- 2 κουτάλια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα ραπανάκια και κόβετε σε πατάτες με κυματιστό μαχαίρι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο 200 Co και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε βαθύ μπολ βάζετε όλες τις πατάτες από ραπανάκι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ανακατεύετε καλά, απλώνετε στο αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 30 λεπτά αναποδογυρίζοντας τες στον μισό χρόνο ή μόλις ροδίσουν.
Αφού τις βγάλετε πασπαλίζετε με το θυμάρι και τον μαϊντανό πριν σερβίρετε.
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΛΥΚΟΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
ΥΛΙΚΑ
- 1 γλυκοκολοκύθα
- 2 κουτάλια βούτυρο λιωμένο
- 2 κουτάλια ψιλοκομμένο φασκόμηλο
- 2 κουτάλια ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
- 1 κουταλάκι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε την κολοκύθα και κόβετε σε πατάτες με κυματιστό μαχαίρι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο 200 Co και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε βαθύ μπολ βάζετε όλες τις πατάτες κολοκύθας και περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά, απλώνετε στο αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 30 λεπτά αναποδογυρίζοντας τες στον μισό χρόνο ή μόλις ροδίσουν.
Αφού τις βγάλετε πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο πριν σερβίρετε.
ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΗΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ
- 4 μήλα κόκκινα
- 2 κουτάλια λιωμένο βούτυρο
- 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Σιρόπι καραμέλα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζετε τα μήλα και κόβετε σε πατάτες με κυματιστό μαχαίρι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο 200 Co και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε βαθύ μπολ βάζετε όλες τις πατάτες μήλου και περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά, απλώνετε στο αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 30 λεπτά αναποδογυρίζοντας τες στον μισό χρόνο ή μόλις ροδίσουν.
Αφού τις βγάλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη, κανέλα και το αλάτι.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σιρόπι καραμέλα σε ένα μπολ ώστε να το χρησιμοποιήσετε ως ντιπ.
Συνταγή από:
http://bit.ly/2gg01lx