Λαχανικά και Φρούτα Ιανουαρίου φρέσκα και λαχταριστά. Τι πιο νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό από καρπούς κατευθείαν από τη γη στο πιάτο μας;

Ο πρώτος μήνας κάθε νέας χρόνιας φέρνει μαζί του ευτυχία, ανανέωση και φρεσκάδα. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε αυτή την φρεσκάδα και την ανανέωση να την εφαρμόσουμε σε όσες περισσότερες πτυχές της ζωής μας. Μία από αυτές τις πιο καθημερινές είναι το πιάτο στο τραπέζι μας. Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί, το φαγητό είναι ένα υπέροχο πεδίο προπόνησης.

Καθημερινά η ρουτίνα μας και οι υποχρεώσεις μας παρασέρνουν στο να βιώνουμε τη μέρα μηχανικά. Τόσο πολύ που μερικές φορές ξεχνάμε τα σημαντικά επειδή τα κάνουμε αυτοματοποιημένα. Θυμήσου λοιπόν ότι το χρώμα στο πιάτο μας είναι σημαντικό. Επίσης σημαντικό είναι να απολαμβάνουμε τα γεύματά μας όχι απλά να τα καταναλώνουμε.

Εδώ θα βρείτε τα Φρέσκα Λαχανικά και Φρούτα του Ιανουαρίου, μαζί με μερικές γευστικές και διαφορετικές συνταγές. Σύντομες, εύκολες και που κυρίως θα σας δώσουν την ευκαιρία να προσθέσετε ποικιλία και χρώμα στο πιάτο σας.

Φρούτα Λαχανικά
Αχλάδι Καρότα
Μήλο Κουνουπίδι
Πορτοκάλι Λάχανο
Μανταρίνια Μπρόκολο
Ακτινίδια Παντζάρια
Νεράντζια Φινόκιο
Περγαμόντο Πράσα
Αβοκάντο Σπανάκι

Συνταγές

Φρουτοσαλάτα

Τι πιο εύκολο από μια γευστική φρουτοσαλάτα για να ξεκινήσετε με ενέργεια το επόμενο πρωινό σας.

Η πραγματικότητά είναι πως εδώ δεν χρειάζεστε συγκεκριμένη συνταγή.

Επιλέξτε να συνδυάσετε φρούτα που απολαμβάνετε τη γεύση τους και συνοδεύτε τα με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια και αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες ή δαμάσκηνα ή σύκα.

Τώρα έχετε όχι μόνο ένα νόστιμο πρωινό αλλά και μια υγιεινή επιλογή σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

 Απλή Σούπα

Δείτε ακόμα: Διαφορετικές αλλά Γευστικές Σούπες

Μαζί με τον κρύο καιρό δεν ταιριάζει τίποτα καλύτερα από μια ζεστή απολαυστική σούπα.

Υλικά (3-4 μερίδες)


2 μέτριες πατάτες

3 πράσα

4-5 καρότα

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι – πιπέρι

Λίγο τζίντζερ

 

Εκτέλεση

Τρίβετε το σκόρδο και καθαρίζετε και κόβετε όλα τα λαχανικά μεγάλο καρέ.

Προσθέτετε σε κατσαρόλα λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι να το τσιγαρίσετε ανακατεύοντας συχνά. Μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει αρκετά ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε συνεχώς για να μην καεί.

Στη συνέχεια ρίχνετε και τσιγαρίζετε ελαφρά τα λαχανικά και μετά ρίχνετε νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα λαχανικά.

Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Η σούπα είναι έτοιμη.

Προαιρετικά: Αν επιθυμείτε να περάσετε τη σούπα σας από το μούλτι ώστε να γίνει βελουτέ, βράζετε μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να σπάνε όταν τα τρυπάτε με το πιρούνι.

Μεταφέρετε λίγη ποσότητα από τη σούπα κάθε φορά στο μούλτι προσθέτοντας λίγο γάλα για να γίνει πιο πλούσια η υφή της.

Μπορείτε να σερβίρετε με καυτερό μυρωδικό λάδι που φτιάχνετε χτυπώντας λάδι με μικρές καυτερές πιπεριές ή μπούκοβο στο γουδί.

 

Δημοσιεύτηκε στο betterliving.gr