ΥΛΙΚΑ
(2 ΜΕΡΙΔΕΣ)
- 1 φλιτζάνι τοματίνια
- 1 φλιτζάνι καρότο, κομμένο λωρίδες
- 1 φλιτζάνι κίτρινη πιπεριά καμπάνα, κομμένη χοντρό καρέ
- 1 φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι, κομμένο χοντρό καρέ
- 1 φλιτζάνι σπαράγγια, κομμένα στη μέση
- 1 κιλό γαρίδες
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι τσίλι
- Ρίγανη
- Πιπέρι
- 1 λαιμ
- Λαχανικά της επιλογής μας για την σαλάτα (μαρούλι, ρόκα, λόλα, λάχανο)
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑ
- 3 κουτάλια χυμό λάιμ
- 2 κουτάλια ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι μέλι
- ½ κουταλάκι πιπέρι τσίλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 Co.
Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τα λαχανικά εκτός από τα πράσινα για την σαλάτα. Πασπαλίζετε με όσο ελαιόλαδο και μπαχαρικά επιθυμείτε, ανακατεύτε καλά να απλωθούν παντού και ψήνετε για 10 λεπτά.
Μετακινείτε τα λαχανικά στις άκρες κάνοντας χώρο στην μέση του ταψιού και τοποθετείτε και τις γαρίδες, πασπαλίζετε με όσο ελαιόλαδο, μπαχαρικά και χυμό λάιμ επιθυμείτε, ανακατεύτε καλά να απλωθούν παντού και ψήνετε για ακόμα 5 -8 λεπτά μέχρι να ψηθούν τελείως οι γαρίδες.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε μαζί όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να δέσουν σε ένα ομοιογενές μίγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα λαχανικά για την σαλάτα με τις γαρίδες, τα ψητά λαχανικά και το ντρέσινγκ.
Συνταγή από:
http://bzfd.it/2sI69HQ