ΥΛΙΚΑ
(4-5 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 1 κολοκύθα μικρή, κομμένη χοντρό καρέ
  • 4 καρότα μεγάλα, κομμένα σε ροδέλες
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, κομμένο στα 4
  • 2 κουταλάκια κάρυ, σκόνη
  • ½ – 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 φλυτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε την κολοκύθα, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά και το λάδι ανακατεύοντας καλά να απλωθούν παντού.

Ψήστε στο φούρνο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, αν το σκόρδο λόγο μεγέθους ψηθεί νωρίτερα αφαιρέστε το.

Σε μπλέντερ προσθέτετε τα ψητά λαχανικά και το σκόρδο χωρίς τη φλούδα μαζί με το ζωμό και το γάλα καρύδας και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.


Συνταγή από:
http://bit.ly/2qLtgjQ