ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ
(15 ΤΕΜΑΧΙΑ)
- 1 μπρόκολο ολόκληρο
- φλιτζάνι γαλέτα
- φλιτζάνι σχινόπρασσο ψιλοκομμένο
- φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- κουταλάκι αλάτι
- κουταλάκι πιπέρι
- 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 Co.
Τρίβετε το μπρόκολο μόνο τα κεφάλια χωρίς το κοτσάνι στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Μεταφέρετε το μπρόκολο σε μπολ και ρίχνετε το ¼ του αλατιού και ανακατεύτε να πάει παντού.
Αφήνετε στην άκρη για 20 λεπτά μέχρι το αλάτι να τραβήξει ένα μέρος της υγρασίας του.
Μεταφέρετε το μπρόκολο σε μία καθαρή πετσέτα κουζίνας ή αν έχετε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τουλπάνι και στραγγίζετε όσο περισσότερο από το νερό μπορείτε.
Επιστρέφετε το μπρόκολο στο μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύτε μέχρι να δέσουν μεταξύ τους.
Δημιουργείτε με το μίγμα 15 όμοιες σε μέγεθος κροκέτες και μεταφέρετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε για 20-24 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στα μισά του χρόνου.
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
(15 ΤΕΜΑΧΙΑ)
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα τριμμένη
- φλιτζάνι γαλέτα
- φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
- κουταλάκι αλάτι
- κουταλάκι πιπέρι
- 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 Co.
Τρίβετε την γλυκοπατάτα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Μεταφέρετε την τριμμένη γλυκοπατάτα σε μπολ και ρίχνετε το ¼ του αλατιού και ανακατεύτε να πάει παντού.
Αφήνετε στην άκρη για 20 λεπτά μέχρι το αλάτι να τραβήξει ένα μέρος της υγρασίας της.
Μεταφέρετε την γλυκοπατάτα σε μία καθαρή πετσέτα κουζίνας ή αν έχετε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τουλπάνι και στραγγίζετε όσο περισσότερο από το νερό μπορείτε.
Επιστρέφετε την γλυκοπατάτα στο μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύτε μέχρι να δέσουν μεταξύ τους.
Δημιουργείτε με το μίγμα 15 όμοιες σε μέγεθος κροκέτες και μεταφέρετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε για 20-24 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στα μισά του χρόνου.
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ
(15 ΤΕΜΑΧΙΑ)
- 2 κολοκύθια μεγάλα
- φλιτζάνι γαλέτα
- φλιτζάνι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
- κουταλάκι αλάτι
- κουταλάκι πιπέρι
- 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 Co.
Τρίβετε τα κολοκύθια στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Μεταφέρετε τα τριμμένα κολοκύθια σε μπολ και ρίχνετε το ¼ του αλατιού και ανακατεύτε να πάει παντού.
Αφήνετε στην άκρη για 20 λεπτά μέχρι το αλάτι να τραβήξει ένα μέρος της υγρασίας τους.
Μεταφέρετε τα κολοκύθια σε μία καθαρή πετσέτα κουζίνας ή αν έχετε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τουλπάνι και στραγγίζετε όσο περισσότερο από το νερό μπορείτε.
Επιστρέφετε τα κολοκύθια στο μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύτε μέχρι να δέσουν μεταξύ τους.
Δημιουργείτε με το μίγμα 15 όμοιες σε μέγεθος κροκέτες και μεταφέρετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε για 20-24 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στα μισά του χρόνου.
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ
(15 ΤΕΜΑΧΙΑ)
- 1 μεγάλο κουνουπίδι τριμμένο
- φλιτζάνι γαλέτα
- φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- φλιτζάνι παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
- κουταλάκι αλάτι
- κουταλάκι πιπέρι
- 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 Co.
Τρίβετε το κουνουπίδι στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Μεταφέρετε το τριμμένο κουνουπίδι σε μπολ και ρίχνετε το ¼ του αλατιού και ανακατεύτε να πάει παντού.
Αφήνετε στην άκρη για 20 λεπτά μέχρι το αλάτι να τραβήξει ένα μέρος της υγρασίας τους.
Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε μία καθαρή πετσέτα κουζίνας ή αν έχετε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τουλπάνι και στραγγίζετε όσο περισσότερο από το νερό μπορείτε.
Επιστρέφετε το κουνουπίδι στο μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύτε μέχρι να δέσουν μεταξύ τους.
Δημιουργείτε με το μίγμα 15 όμοιες σε μέγεθος κροκέτες και μεταφέρετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε για 20-24 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στα μισά του χρόνου.
Συνταγή από:
http://bzfd.it/2fnPRPx